lördag 8 oktober 2022

Huvudfotingar och andra barnbarns-grejer


Jag har alltid varit väldigt svag för huvudfotingar! Ni vet de där första avbildningar av människor som barn gör. Från att bara ha ritat streck och snirklar så plötsligt bara skapar dom en föreställande bild. Det är så underbart att se och försöka förstå vad barnet ser. På bilden ovan har Charles -drygt 3 år- avbildat sin mamma och pappa. Pappan är större och har svarta tänder (Ibland förstår man inte alltid hur dom tänker, sonen har kritvita  tänder....) Mamman har fått fem fingrar på varje hand, en viktig detalj! Ingen av föräldrarna har hår, trots att mamman har ett vackert blont hårsvall. Däremot hade han minuten innan ritat en jättestor nyckelpiga med burrigt "myr-hår".....
Det är inte alltid lätt att följa med i och förstå en 3-årings resonemang!



Vi har tillbringat ett dygn med de här tre människobarnen. Mycket hinner man göra!
 Bästa betyget man kan få var när jag låg och resonerade med 7-åringen innan sömnen igår kväll. Vi pratade om mardrömmar och jag sa att innan man somnade skulle man försöka tänka på tre bra saker som man varit med om under dagen. Då somnar man med ett leende på läpparna, och kanske man bara drömmer om glada saker, försökte jag säga. Han tänkte en stund och så sa han; en bra sak är att farfar och du kom och passar oss ikväll.
Sådant får en farmors hjärta att dunka lite extra.
Sen låg vi lite sämre till idag vid lunchtid när samma gosse förlorat i kortspelet Plumpen.....
Men i det stora hela hoppas jag ändå att vi ligger på plus!

Jag tänker t ex på hur 3-åringen "serverade" mig mat vid leksaksspisen, hur 1 1/2-åringen kiknade av skratt när vi sjöng "Lilla Snigel akta dig" eller hur 7-åringen passade innefotbollen till farfar. Hur 3-åringen sken upp när farfar sa att han sprang snabbast av alla på Knattegympan i förmiddags, hur 1 1/2-åringen med grönsnorsträngad näsa bara måste få ge farmor en puss eller hur 7-åringen blev glad när jag lärde honom lägga en ny patience.
När jag ska somna ikväll kommer jag alltså att hitta fler än tre bra saker att tänka på!!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar