onsdag 26 oktober 2022

"Skogsbadat"


Skogsbad innebär att man ska vara i naturen med öppna sinnen. Att genom syn, hörsel, smak, lukt och känsel vara mer i nuet för att komma åt hälsofördelar. Man kan t om utbilda sig till "Certifierad Skogsbadsguide"! Idén kommer ursprungligen från Japan, som en motvikt till stress och utbrändhet, Den uppstod på 1980-talet och har sedan dess spridit sig runt om i världen. Vetenskapliga studier i Japan har visat att skogsbad minskar stressnivån.

Alltså det sistnämnda behöver man väl inte direkt läsa sig till, för det känner man! Det är ljuvligt att vistas i naturen och där blir liksom automatiskt alla sinnen öppna. Du hör, du ser, du känner dofter och ibland smakar man på bär eller rötter. Märkvärdigare än så är det inte.
Idag drog vi iväg efter lunch. Ursprungligen skulle vi leta upp en del av Linné-stigen i Jumkil, men där vi skulle ställa bilen var parkeringen blockerad så vi drog till vårt svampställe i närheten och fyllde två kassar med höstkantareller.


 Närmare bestämt blev det en nätt hög på dryga 7 kg!  Då gäller det att försöka fortsätta behålla det lugn man fick i skogen, när det kommer till rensning.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar