måndag 17 oktober 2022

Måndagslycka!


Så var det dags för veckans bad! Jag cyklade direkt från frisören ner till Vårdsätrabadet. Det blåste lite ruggigt så jag behöll pannbandet på. Vattentemperaturen var 8 grader. Kanske blev det 7-8 simtag och sen upp och i kläderna och så sitta och dricka varm choklad. Vilken måndagslycka!!


På vägen hem stannade jag till vid en annan lycka! När jag var på utflykt med barnbarnen, första veckan i september, så hittade vi ett så fint äppelträd, liksom intrasslat i ett stort och stickigt slånbärssnår precis bredvid en hästhage i Hågadalen. Stora, röda, fina äpplen som smakar fantastiskt gott. Det har varit svårt att komma åt frukten och jag har både rivit mig och kommit hem med hår och kläder fulla av grenar och mossa. Skakar varsamt i trädet och får ducka för nedfallande äpplen, som jag sen krälar på marken, under snåret för att kunna plocka med mig hem. Men det är så värt det! Vi har ätit äppelkaka en gång i veckan sedan början av september tack vare detta träd.


 Så nu ska sena eftermiddagen ägnas åt att baka bröd, göra en äppelkaka, koka soppa och vispa ihop vaniljsås. Det är också måndagslycka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar