söndag 2 maj 2021

Himlen ler i vårens ljusa kvällar.....

En alldeles egen liten valborgsmässoeld tände vi på sista april. Hela familjen var samlad och vi hade skålat in våren, vi hade grillat hamburgare, och dom flesta vuxna satt kvar vid matbordet och pratade och drack öl, och nöjde sig med att beskåda elden genom fönstret. Och barnen hade brått att springa upp i skogen och leka, men dom stod still så pass länge att jag hann fotografera dom. 


Sen vaknade vi upp till månaden Maj. Och faktum är att majsolen log så pass att vi kunde sitta ute i trädgårdsmöblerna och dricka te och kaffe. Något mer fick vi inte stoppa i oss, eftersom vi var bjudna på brunch till yngsta dottern och hennes pojkvän i deras fina nyrennoverade lägenhet.


Det var storslaget dukat och lyx, lyx, lyx!


Och familjens egen duktiga finsnickare hade med sig beställda soffbord i ek, av alldeles egen design.
Han är verkligen otroligt duktig med blick för det som är vackert och med finurliga lösningar på utförande!


Och dom passade så bra in i vardagsrummet!


Efter brunchen blev det en långpromenad genom stan över slottsbacken genom botaniska där vi beundrade magnoliaträden som blommade för fullt. Sen gick vi hem och tände en första maj eld och spelade kubb och drack gin o tonic.
Idag vaknade vi upp till den andra maj och medan resten av familjen sprang sina löprundor, letade efter gasolgrillar, solparasoller och elementskydd så styrde jag upp en söndagslunch med en riktigt god lax-sallad och så blåbärspaj och vaniljsås.


 Det har varit en härlig helg, så himla mysigt att få rå om alla, även om det var intensivt och gick alldeles för snabbt. Det är också något som brukar känneteckna månaden maj. Den är intensiv och går alldeles för snabbt.

 Vi måste komma ihåg att hinna le tillsammans med himlen i vårens ljusa kvällar!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar