söndag 30 maj 2021

Tre dagar med trevligheter!


Fredagkväll; Födelsedagsfirande hos äldste sonen. Fin kvällssol och alla på gott humör.
Lördag; Lyxdag med döttrarna i Stockholm. Jag blev bjuden på allt!


Vi startade med go-fika på Vetekatten


Sen skulle ett viktigt ärende uträttas hos guldsmeden Hanno på Artillerigatan. Det skulle köpas examenspresent på Svenskt Tenn, där vi fick stå i kö för att komma in. Döttrarna gjorde varsin spontan piercing i öronen. Vi botaniserade lite bröllopsskor i skobutiker och sen strosade vi längs Strandvägen mot Djurgården.


Här var bord beställt på Ulla Winblads värdshus. Vi satt ute bland kändisar till höger och vänster, levande cowboys som inmundigade bubbel på hästryggen innan dom "parkerade" sina hästar utanför uteserveringen och tog ett bord för att äta. Solen sken, maten smakade förträffligt och vi pratade som vanligt om allt mellan himmel och jord.


Stockholm visade sig verkligen från sin allra bästa sida, och flaggorna som vajade överallt, fick vi senare veta, var hissade till Krigsveteranernas ära. Dom har en egen flaggdag, sedan tre år tillbaka.

 

Söndag; Mors dag och mina söta döttrar hade under morgonens springtur plockat ihop en jättebukett med syrener, liljekonvaljer och gullvivor. Sen styrde vi upp en spontanlunch och bjöd in hela familjen och jag råddade i köket med Tabbouleh, Muhammara, Fattoush. nötfärsspett och liba-bröd. Det blev en lång skön lunch i solskenet i trädgården. 

Sen måste äldsta dottern bila tillbaka till Insjön och svärsonen skulle på fotboll. Vi andra satt kvar lite till. Det är lättsamt att sippa rosé-vin i solskenet en försommarsöndag som denna!

När alla gått hem till sitt och disken var undanröjd tog jag en stavgångspromenad och råkade på Näktergalen som sjöng så fantastiskt vackert! Ett säreget läte har den! 

Nu har jag ägnat kvällen åt att rensa rabatterna på framsidan av huset. Kvällen är fortsatt ljum och ljus och man vill nästan inte gå in. Men det kommer förhoppningsvis fler lika sköna dagar framöver. Vi har ju fortfarande allt framför oss!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar