torsdag 20 maj 2021

Stick-trend


Det pågår en stick-trend. Brukar ju komma med jämna mellanrum. Minns t ex tidigt 90-tal när alla skulle sticka spetströjor med breda axlar i mohair-garn....
Den här gången skyller man det nyvaknade intresset på Corona, "alla" har börjat sticka igen..... Själv har jag stickat lika frekvent hela tiden. Inte jättemycket, men för det mesta har jag något på gång. Dock mest små saker som vantar, sockor, barn- eller hundtröjor. De tröjor jag gjort till mig själv har jag sällan blivit nöjd med. Men nu kände jag att det var dags för en tröja, att ha som sommarstickning. Det är en islands-tröja med mönstrat rundstickat ok som frestar. Har kikat på otaliga färgställningar och idag åkte jag till Röda Ladan i Rasbo utanför Uppsala, för att inhandla garn.
Det är bara det att den där stick-trenden också gör att det börjar bli brist på garn. Den isländska garnleverantören hinner inte med att tillverka garn i den utsträckningen som behövs, och på hyllorna var det glest, många färger fanns inte alls. Men jag var flexibel och överraskade mig själv med att välja ett ljust aprikosfärgat garn som bottenfärg. Det blänkte så vackert, nästan som pärlemor. Till oket valde jag två milt gröna nyanser. 
Totalt otippat för att vara mig, men ibland får man lov att vara djärv och tänka nytt! Det ska bli så spännande att se hur det kommer att bli i det stickade resultatet.


Jag måste visa upp min nässel- och vitplister-soppa. Den var mild och god, smakade vår!


Och när maken skrivit klart anteckningarna från kvällens möte, så ska vi hugga in på rabarberpaj och vaniljsås.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar