fredag 7 maj 2021

Fylla år

Så har man gått och blivit ett år äldre. Igen. 
Det roliga med det är ju att man blir så uppvaktad. Att andra tänker på en och skämmer bort en.


Det startade redan strax före kl 07.00 när maken kom in och sjöng Ja må Du leva, med bas-sprucken morgonröst, jos och finchoklad på en bricka och ett fång Lövkojor i näven. Sen försvann han ut genom sovrumsdörren och i nästa sekund kom han in med en cykel!! Han hade gått och köpt mig en alldeles egen Mountain-bike. Vilken rolig överraskning! Vi har ju cyklat tillsammans de tre senaste somrarna och då har jag lånat makens cykel, sen blev den stulen i somras. Men nu kan vi ge oss ut igen, och jag har min alldeles egna cykel! Jätteroligt!! 


När han hade dragit iväg till jobbet så kom yngsta dottern hem och började rådda med födelsedagsfrukost i köket. Det bjöds smoothiebowl med färska bär, nybakade frukostfrallor, ost, marmelad, smör och nybryggt te. Lyxigt! 
Vi trotsade maj-vädret (fyra grader och duggregn) och tog en långpromenad med lilla vovven innan jag var tvungen att cykla till jobbet.
När jag kom hem la jag mig i badet och tog emot födelsedagsgratulationer per telefon, allt medan maken lagade min favoriträtt Fisksoppa. 

Dessvärre vaknade jag kl 03 i natt med halsont, rinnsnuva och huvudvärk. Till saken hör att bägge mina döttrar har liknande symptom. Men det kan ju bara inte vara corona igen. Vi har ju nyss tillfrisknat från det. Förmodligen en vanlig "hederlig" vår-förkylning. Dock jäkligt irriterande.
Jag tog mig ändå till jobbet, för det går bort så många fredagar och jag har tre niondeklasser den här dagen som alla är på slutklämmen med sina obligatoriska arbeten och måste få bli klara innan terminsslut. 
Det kändes verkligen inte bra att hela tiden gå och snora och torka rinnande ögon eller måsta gå ifrån och snyta mig eller nysa, och så halsen som brände och stack. Så efter halva dagen sjukskrev jag mig. Nu sitter jag i soffan med fleece-tröja och sjal och filt. Ska lägga mig och sova lite middag och sen sätta på bastun. Maken skulle iväg och rida med sina jobbarkompisar så han är nog också sugen på en fredagsbastu när han kommer hem, 
Sen får vi se åt vilket håll den här förkylningen tänker ta vägen.
Försvinna så fort som möjligt tänker jag mig!!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar