måndag 3 maj 2021

Själfyllda byggnader och ömma ryggar

Till det här vackra huset har alltså min yngsta dotter och hennes pojkvän flyttat. Huset uppfördes 1932 och är ritat av Gunnar Leche som var Uppsalas stadsarkitekt 1921-1954. Han dog redan vid 62 års ålder, men hann ändå göra så många vackra byggnader i Uppsala. Byggnader med själ!


Jag packade knappnålar, sax, tråd, måttband och synålar i cykelkorgen och trampade över i förmiddags. Hade lovat att lägga upp gardinerna i sovrummet, som släpade i golvet och med tanke på att lilla vovven i nuläget släpper som mest med päls, så är "släpet" en riktig hårsamlare. Allt hade såklart gått snabbare med symaskin, men nu blev det mer "mindfulness". Det tog sin lilla tid, men dottern bryggde kaffe och fixade laxtoasts och dessutom var hon sällskapsdam som inte lämnade min sida, så det blev en riktigt mysig dag!


Möjligen med undantag för ryggen, som inte var jätteglad över att sitta först på golvet och sedan på en barstol, lätt böjd över nålade fållar.
Men maken kom också hem med ryggstelhet, efter en besvärlig dag på jobbet, så vi kunde hjälpas åt att tycka synd om varandra.
Och nu har vi tröstat oss med resterna av gårdagens blåbärspaj, och är redo för att gå till sängs. En natts vila borde väl läka en öm rygg?!

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar