söndag 31 januari 2021

Vackra vinter!

Idag vaknade vi upp till en strålande vacker vinter dag! Solen sken, snön gnistrade som vore den diamantbeströdd och termometern visade rejält många minusgrader!
Far och son gav sig ut i skidspåret tidigt. Svärdotter och jag stannade hemma med barnen i väntan på att temperaturen skulle stiga några grader.
Efter lunch begav vi oss ut med pulkor och skridskor. Vi gick till Ekebydammen och barnbarnet fick träna skridskor. Till en början mellan farfar och pappa, men plötsligt kunde han släppa taget och åka några enstaka skär. Lite vingligt, men otroligt påhejat och stolt.



Sen fortsatte den yngre generationen till snöhögen och pulkabacken, medan maken och jag drog iväg till Strandsjön utanför Järlåsa, där en vänlig bonde plogat upp en smal 7-km slinga runt sjön. Första 50 metrarna kände jag mig lite som barnbarnet. Det var i alla fall två år sedan jag åkt sist, i fjol blev det aldrig några riktigt bra isar. Jag åkte vingligt, stelt och sakta......
Men andra varvet hade jag fått in tekniken bättre och det blev roligare. Och att den nedåtgående solen färgade himlen i alla möjliga rosa-skimrande nyanser, det gjorde ju inte åkturen sämre!! Vi fick en underbar kvällstur trots att det bet rejält i kinderna när kylan sjönk.
Sen kom vi hem och fick-efter bastubadet-sätta oss vid dukat bord. Och det var inte vilket bord som helst, efter som äldste son och sonhustru firade 6-årig bröllopsdag! Det bjöds Franciacorta och löjrom, souvidad hälleflundra med gratinerad spetskål och hasselnötter samt som avslutning en blåbärscheescake.
En helgavslutning med flaggan  i topp, skulle jag säga!
Dessutom är det ju avslutning på januari månad..
Sofia Sievertsdotter skriver idag;
Det är dags att lägga årets första månad bakom oss. En vintermånad med omhuldande dunkel och en känsla av nystart. Var är vi nu jämfört med på nyårsafton? På vilket sätt har vi utvecklats?
Om årets första veckor upprepades, vore vi nöjda med innehållet? Om inte, vad behöver rättas till när vi kliver in i februari? Vilka beslut ska fattas, vad behöver klargöras och vad saknas för att vi ska må fantastiskt?
 

  Kanske är det vad jag får drömma om i natt, med bilden på näthinnan från den vackra himlen och ljudet av skridskoskär mot is i ett annars alldeles tyst landskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar