måndag 25 januari 2021

Halvsnödagen

När jag åkte för att veckohandla mat idag, hörde jag på radion, att denna dag, 25 januari, i den gamla bondepraktikan kallas för "halvsnödagen". Det innebär att hälften av vinterns snö ska ha fallit idag. En halva kvar alltså. Så värst mycket tilltro till det vet jag inte om jag har, men idag föll det verkligen en hel del snö. Det blåste också, så det riktigt piskade i ansiktet och jag fick dra upp huvan och snöra åt för att skydda mig. Ändå blev kinderna ordentligt röda, blöta och kalla.

Men visst är det vackert, och visst ska det vara snö så här års!!

Jag försöker övertala maken att ta lite ledigt så vi kan åka norrut och ta med skidorna till sportlovet, vecka 8. Det är dock lite osäkert, eftersom han har mycket att göra på jobbet. Dom är tre tandläkare kort, och det finns hur mycket jobb att göra som helst! Men jag drömmer om en liten stuga, som den vi hade nyårshelgen. Långa skidturer med matsäck på dagarna och mys framför brasan på kvällarna.

Fast det maken först och främst drömmer om är att få åka långfärdsskridskor på onsdag, när han är ledig. Igår hade det varit fantastiska isar. Han är lite orolig för att snön ställt till det idag, men jag vet att han har hoppet kvar!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar