tisdag 12 januari 2021

Terminens första arbetsdag


Jag var så glad att jag gjorde alla jobb-förberedelser fredagen före jullovet. Eftersom jag inte var med på igång-starten igår utan kom direkt till lektionerna i morse kl 8.05. Det var bara att plocka fram allt jag lagt i prydliga högar i plastmappar, ruska lite på huvudet för att få allt att falla på plats och så köra lektioner. 
Visserligen missade jag att vi skulle haft "corona-genomgång" på första lektionspasset. Men även de lärare som kört den på morgonen sa att den inte verkade ha någon inverkan på elevernas beteenden. Inte mycket till social distans i korridorer eller uppehållsrum. Och de stora snö-högarna på skolgården var ju som gjorda för att få även tonåringar att leka i. Herre på täppan, kasta sig över någon och mula ansiktet eller bara vanlig tagare, med närkontakt.
Tanken är att vi ska ha lektioner efter schemat som vanligt den här veckan och så göra en utvärdering för att se hur regler och rekommendationer efterföljs, och även vad som händer med smittspridningen, för att därifrån ta ett beslut om distansundervisning eller ej. 
Jag hoppas verkligen på fortsatt undervisning i skolan!
Även om jag kände mig rejält trött efter den första arbetsdagen, med fyra dubbelpass på raken och flera nya elevmöten. Men snart är man inne i det och efter en vecka, när man haft alla grupper en gång, då brukar man ha blivit "varm i kläderna".
Fast just det uttrycket känns lite malplacerat eftersom skol-lokalerna så här års är extremt kalla, och än värre blir det pga att vi ombeds vädra ordentligt mellan varje lektion. Det är just nu sex minusgrader ute, och trots långkalsonger, dubbla sockor, linne och tjock ylletröja så har jag  varit som en is om händerna och lätt småruggig i hela kroppen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar