onsdag 13 januari 2021

Idag är en bra dag!

 Vid lunchdags fick jag ett sms med en inbjudan till middag. Sådana spontana sms är alltid trevliga. Till saken hör att jag trodde att yngsta dottern skulle bli utbjuden på restaurang av pojkvännen, eftersom det är hennes sista dag hemma. Imorgon far hon tillbaka till Borås. Men hennes oerhört generösa och godhjärtade pojkvän ville bjuda även svärföräldrarna. Han ville samla familjen. Det känns så gulligt att han tänker så. Och det är verkligen så att han blivit som en i familjen. Drygt fem år har han och dottern haft sällskap och redan från starten kunde vi "adoptera" honom. Det är underbart när man känner så. Jag tycker att alla mina barn funnit så fina livskamrater, och det är ett privilegium för en familjekär mamma.

Så efter jobbet tog jag en dusch och nu sitter jag bara i soffan och latar mig och känner förföriska dofter från köket. Det enda jag skulle behöva göra var att korka upp vinflaskan. För till hängmörad entrecoté från Saluhallen ska det serveras ett finare rödvin. Jo jag tackar jag, på en vanlig onsdag.

Maken är också nöjd och glad. Han har precis lagt sig i badet efter en ledig dag. Han och en vän begav sig på vinst och förlust ut på jakt efter skridskois, och dom lyckades hitta nylagd, åkbar is på Hjälsta-viken. Premiärtur för säsongen, och den har verkligen varit efterlängtad!

Och en tredje sak som är bra, är att lilla vovven, som igår blev attackerad och biten av en större hund, idag mår bra och såret i huden verkar läka ihop fint. Det har baddats med mängder av koksalt och så har hon gått med bandage för att inte komma åt att slicka på det.

Idag är en bra dag!

ps. den största anledningen till middagen fick vi veta var att pojkvännen köpt en lägenhet! Snart flyttar dom ihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar