tisdag 5 januari 2021

Kärlek till hon som varit jag


 I min rensning, som startade igår, ingick inte bara gamla pärmar med skol- och kursarbeten. Jag skulle tömma en hel bokhylla där ett hyllplan bestod av en massa böcker om personlig utveckling, självkänsla, motivation, affirmationer och dagliga pepp-ord.

När jag la ut alla dessa böcker och även tidningsurklipp och anteckningsböcker med egna nedskrivna ord, så kunde jag inte låta bli att känna kärlek till hon som varit jag genom åren. Så mycket dåligt självförtroende och ängslan att inte räcka till, som hon släpat på alldeles i onödan. Tårar fällda över att inte tordas. Känslor av mindervärdeskomplex, av att vilja gömma sig och bli osynlig. Visserligen har hon nog genom all denna litteratur möjligen ändå lärt sig något på vägen. Hittat olika vägar att gå. Prövat olika strategier. Kanske är det just därför hon delvis blivit till den hon är idag. För idag kände jag hur färdig jag är med alla dessa böcker, och det var lätt att packa ner allt i kassar för att köra till loppis. Och det är ju verkligen på tiden!

Så nu är det värsta gjort, jag har tömt hela bokhyllan, packat ner alla tyger i flyttlådor som jag ställt under vävstolen tillsammans med symaskinerna. Jag har plockat ner skrivbordet och staplat. Fyra stora kassar med böcker och pärmar att köra till loppis, två säckar att slänga. Nu är halva rummet tomt, redo att möblera med sängar. Jag har en värkande rygg men känner mig nöjd med arbetet. Nästan en liten smula lättare.

Även om vågen säger något annat....... 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar