torsdag 14 januari 2021

Små babystrutsfjädrar flög i luften.....


Dottern blir kvar över helgen! Nu ska det letas soffa och säng till nya lägenheten, som det visserligen inte är inflytt på förrän sista veckan i mars, men tydligen så har pandemin även påverkat leveranstiderna på möbler, så vill dom ha något att sova och sitta i så bör det beställas nu.
Så jag fick en förmiddagspromenad tillsammans med dottern och lilla vovven. Det började falla stora, fluffiga, lätta snöflingor och dottern utbrast; -Åååå, det är som massor av små fjuniga babystrutsfjädrar.
Jag fick fundera en stund på den liknelsen. Varför just en struts liksom?? Vackert som en dröm var det i alla fall.
Inte lika vackert, men väldigt roligt var det att se foton från 70-talet som en granne skickat digitalt till oss. Han bodde nämligen i kollektiv med 9 andra, i just vårt hus då på 70-talet. Alltså, det var som att se stillbilder från filmen "Tillsammans" av Lukas Modysson, som visades på bio för kanske 20 år sedan. Hur man såg ut!! Men varje tid har ju sin stil, pratade förresten med eleverna i går om just stilar. Jag visade hur modet utvecklats från 1925-2015. Och jag  själv såg ingen skillnad på 2015 och 2021, men fler av eleverna hävdade att det var jättestor skillnad och så fult då för fem år sedan....... Antar att allt handlar om perspektiv utifrån erfarenheter och ålder. 80-talet var definitivt inte bättre ur skönhetssynpunkt. Säger en som då hade lila tights, stor turkos tröja, plastringar i öronen och lila mascara......
Nu glömmer vi det hemska och kryper till sängs!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar