onsdag 6 januari 2021

85 dagar till nästa "röda" vardag!


En "röd" onsdag, mitt i veckan! Den första helgdagen för året och samtidigt den helgdag som avslutar julhelgen. Trettondagen, den dag när de tre vise männen nådde fram till Jesusbarnet. Så har i alla fall jag fått lära mig i skolan. Och då måste det väl var så det är??!!
Samtidigt är det fr om nu 85 dagar till nästa "röda" vardag/helgdag. Nämligen långfredag.

 Vi har fått ett litet, litet snötäcke och minusgrader.  Det räcker inte till för skidåkning, men det lyser upp landskapet och känns betydligt trevligare än innan. Idag blev det en riktig långpromenad på 17 km och lilla vovven kämpade på. Det var bara när vi hamnade i storskogen med ris, snår och en del kärr-områden, som hon blev buren. 

Och nu har vi badat bastu och jag ska strax laga middag, men först ville jag slappa med en kall öl i soffhörnet. Jag har scrollat runt på nätet och anmält mig till en sommarkurs i yllebroderi för en fantastiskt duktig brodös; Karin Derland. Var riktigt sugen på att anmäla mig till en stick- ull- och vandringsresa till Färöarna också, men det får väl vänta till jag gått i pension och till pandemin förhoppningsvis är över. Det finns mycket roligt och spännande att se fram emot att göra! 

Bara att få vara ledig ännu några dagar till och utnyttja lovet, är roligt, lyxigt och något jag ska njuta av. Maken börjar arbeta redan imorgon, men jag får fortsätta att sova lite längre, jag får sitta kvar länge vid frukostbordet med kaffe-kopp, stearinljus och stickning. Jag behöver åka och handla mat men har annars inga måsten eller någon klocka att rätta mig efter. Om det tycker jag; Mycket bra!!

Att det sedan är 85 dagar kvar till nästa helgdag gör inte så mycket. Maken påminde mig om att jag har ett sportlov ledigt däremellan!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar