lördag 9 januari 2021

Winner

 Ikväll har vi bjudit över goda vänner på middag. Båda har haft covid och jag har dukat med avstånd och tänker servera direkt på tallrikar och i egna små skålar. 

Jag upptäckte nu hur mycket jag saknat det här med att planera trerätters med rätt dryck, att duka lite extra fint med nyköpta blommor. lyxljus, linneservetter och nystruken linneduk. Att pynta hemmet med ljus och blommor. Att pynta till sig själv med smycken, klänning och smink. Något som vi i vanliga fall gör relativt ofta, men nu minns jag inte när vi sist hade bjudning inomhus. Året som gått så träffades vi utomhus och väldigt mycket enklare. Vilket också har varit jätte-trevligt, men "sittningarna" blir ju inte så långa, särskilt inte den här årstiden. De vänner vi bjudit hem ikväll, fick själva välja om vi skulle träffas på dagen utomhus runt grillen eller om dom tordes komma in för en ordinär middagsbjudning. 

En flaska cremant ligger på kylning och jag ska strax lufta bourgognen. Löjrommen väntar på att skedas upp och torskryggen ligger och tinar långsamt i kylen, fick tyvärr inte tag på färsk. Ute på altanen står en choklad-kolapaj och stelnar. Det är inte utan att det börjar kurra i magen....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar