lördag 30 januari 2021

Schack matt!


Otippat frågade äldsta barnbarnet idag om vi hade något schack-spel. Jag visste ju att det fanns ett någonstans i huset, så vi började leta. Tillslut hittade jag ett gammalt schack i källaren på "bland gamla glömda spel och pussel-hyllan". Jag blåste av ett tunt lager damm och så gick vi upp i vardagsrummet och plockade upp de gamla spelpjäserna.  Min schack-karriär var kort och usel, men jag kom ändå ihåg litegrann vad pjäserna hette, och resten talade barnbarnet om.  Han var oerhört pedagogisk och snäll och lät t om mig vinna!! I vanliga fall är han en usel förlorare, så jag kände mig mycket stolt och hedrad.
Efter lunch, pulkabacke och lördagsgodis-inköp satte han sig att spela med sin 2 år yngre kusin och jag var tvungen att filma och lägga ut på instagram, för det såg så vansinnigt gulligt ut. Jag tog bort ljudet och la på Benny Andersson spelandes Chess på piano. 
Det var längesedan jag hörde den, men jag förflyttades tillbaka i tiden knappt 20 år. När jag fyllde 40 fick jag i present av mina dagbarns mammor en junikväll utanför Skoklosters slott. I parken där stod en scen uppställd och man gav konsertversionen av Chess. Det var fantastiskt bra och en härlig upplevelse med försommaren och musiken och den vackra platsen. Något år senare fick jag se musikalversionen i Stockholm tillsammans med maken, också det en present, en julklapp vill jag minnas. Det var en av de där musikalupplevelserna som gav mig gåshud, och jag minns fortfarande hur tårarna bara rann när jag hörde Tommy Körberg live sjunga Anthem!  
Tänk vad musik kan sätta känslorna i svall!
Just nu hör jag barnbarnet smäktande sjunga med i en av sångerna från Disneyfilmen Frost! 
Det är lördagkväll, jag och maken har badat bastu och nu sitter vi och ser fram emot att få bli bjudna på middag i vårt eget hem! En av fördelarna med att ha inneboende!
Schack matt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar