tisdag 30 juni 2020

Förenat nytta med nöje!



I dag drack jag mitt förmiddagskaffe i Sävja, hos min kära syster. Hon har en mysig, inglasad balkong full av planteringar av olika slag, och dessutom vetter den mot skogen, så det känns som man sitter mitt i grönskan.
Vi är både lika och olika, min syster och jag. Utseendemässigt så blir vi mer och mer lika varandra. Vi har också väldigt lika röster, liksom en del uttryck. Vi har ungefär samma slags humor och en hel del liknande åsikter. Vi har liknande problem med ryggar och knän. Vi har båda vår mammas putmage. Och vi förstår varandra i mångt och mycket.
Min syster har betydligt bättre "läshuvud" och är mycket mer allmänbildad. dessutom talar hon flera språk.  Hon är bättre än jag på att uttrycka sig. Hon är fantastisk på inredning och konst liksom ekonomi, kanske inte så konstigt eftersom hon har en bakgrund inom bankvärlden och många år i yrket som inredningsarkitekt. Hon är modigare än jag men också mer rastlös, även om det mattats av med åren.
Jag är stolt att ha henne som syster. 
Tror att ingen annan människa förstår mig på samma sätt som hon gör. Vi har talat en hel del om hur vi präglats av våra föräldrar. Vi har talat om hur olika vi uppfattat vår uppväxt. Det skiljer ju 12 år mellan oss, och våra föräldrar hade väldigt olika liv under denna tidsperiod.
Sådant är väldigt spännande att fundera på. Vi är fyra syskon, men det är hon och jag som ändå står varandra allra närmast. Om det beror på att vi är systrar kanske, de andra två är ju våra bröder.

Nåväl, vi fick i alla fall en trevlig dag tillsammans. Jag tillbringade tid mellan kl 9-15 hos henne, eftersom jag lånade hennes grovtvättstuga och passade på att tvätta alla kuddar, täcken och överkast.
Visserligen sprang jag emellan tvättstugan och lägenheten men vi hann med mycket prat-tid också.

Förenade nytta med nöje, helt enkelt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar