lördag 6 juni 2020

Bali-vibbar på Sveriges nationaldag

I torsdags skulle yngsta dottern och pojkvännen flugit till Bali. Det var en del av en 30-årspresent.
Men så kom Corona.
Jag bestämde mig för att göra en kväll med Bali-tema, som ett  fjuttigt, litet "plåster på såret".


Så jag marinerade kyckling (på Bali-vis), jag kanderade syrenblommor (eftersom dom har mycket blommor på maten), jag förberedde en särskild Bali-sallad, jag plockade blommor och dekorerade med, jag skrev en skylt "Rumah Makan"(vilket betyder hus där man äter mat=restaurang) och jag blandade exotiskt bål.
Kl 19 ropade jag ner familjen till vardagsrummet.
Där tog jag emot och hälsade välkommen till en drink framför folkdansuppvisning (ett You Tube-klipp) från Ubud. Middagsbordet dukades upp med kycklingspett Satay med basmatiris, jordnötssås och asiatisk vitkålssallad med nudlar och vi lyssnade på Balinesisk yogamusik. Till dessert var det stort fruktfat med bananvåfflor och glass.

Det var gott och blev lyckat och uppskattat, även om det såklart inte gick upp emot Bali IRL!
Och nu är svenska fasadflaggan intagen, mörkret börjar sänka sig och nationaldagen är slut för det här året!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar