måndag 8 juni 2020

Tar åldern ut sin rätt?

Alltså, HUR, kan man bara bli så här utmattad? Är det faktiskt så att åldern börjar ta ut sin rätt?

29 ungdomar äntrade mitt hem vid 10-tiden. Ja först hade jag dom ju i skolan, delade ut plastkassar och lät dom städa sina skåp. Vet ni hur livligt, varmt och stökigt det blir när 29 stycken 14-åringar ska städa skåp samtidigt? Samtidigt som lika många 14-åringar från andra klasser gör samma sak i samma trappuppgång! Skåp som sitter ihop!
Hur mycket skräp det alstrar? Hur många pennor som kan finnas i ett skåp? Eller hur många tomflaskor? Eller gamla svettiga gympakläder tillsammans med fotbollar och verktyg som "råkat" komma med från träslöjden?
Vet ni hur lång tid det sen tar att få tyst på dessa ungdomar och förklara för dom hur dom ska ta sig längs en snitslad tipspromenadsrunda hem till mig.
Och så undrar jag lite hur man nuförtiden uppfostrar sina barn!
Att man faktiskt inte kan roffa åt sig 3 smörgåsar, när skolköket räknat med en per person. Att sluta hälla saft i glaset när det är fullt. Att inte ta halva 2-liters glasspaketet, när 28 till ska ha. Att inte kasta tetrapack på gräsmattan. Att man inte skriker; -det är så fucking mycket flugjävlar här så det ekar över hela Flogsta. Och så vidare...

Det är en stökig klass jag har. Men en och en är de allra flesta riktigt bra ungar. Och jag tror att dom tyckte det var mysigt att komma bort från skolan. Få fika, spela volleyboll, fotboll, leka Twister, spela kort eller yatzi. Och pianot blev flitigt spelat på. Alla kladdkakor gick åt. Och jag fick till slut lov att säga åt de två sista, att nu måste jag gå tillbaka till skolan och jobba, och vi hade sällskap och gick och småpratade hela vägen.

Sen skulle det skrivas på betyg och postas, det skulle bäras böcker och jag skulle på möte. Som sen visade sig bli inställt för att en person var sjuk.
Och då gick liksom luften ur mig!
Jag cyklade hem och tog ett bad! Till middag blev det gårdagens rester och sen satt jag och dumstirrade på serier hela kvällen.

Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar