måndag 23 november 2015

Ta mig tillbaka, sjunger Darin!

 
Sen eftermiddag idag ringde jag min svägerska för att bjuda in till glögg på första advent. Hon svarade glatt i telefon; jag sitter under en palm, solen skiner och jag och svärdottern tar varsin öl!
I går bokade yngsta dottern och pojkvännen en resa till Thailand, två veckor i januari.
För några dagar sedan berättade dottern i Göteborg att hon och pojkvännen ska resa till Thailand på nyårsafton och stanna två veckor.
Det blev plötsligt väldigt mycket solsemestrar!
När jag bläddrade bland mina bilder i jakt på en speciell bild, så hittade jag den här bilden. Den togs på den grekiska ön Karpathos för 4 1/2 år sedan-
Så kan man också ha det.....
 
....men idag var häftig här och nu. Det var 7 minusgrader, kall, krispig luft. Solen sken på dagen när jag var hem och rastade vovve. På sena eftermiddagen när jag cyklade hem lyste fullmånens bleka sken upp min väg.
Det var skönt att komma in i värmen, tända stearinljus och laga en rykande het palsternackssoppa, gratinerad i ugnen med krutonger, valnötter och riven ost.
 
Samtidigt, när jag tittar på den där bilden, kan jag känna känslan av att ligga på de solvarma stenarna och låta medelhavets turkosblå vatten skölja över kroppen och svalka min solbrända hud....
 
Ta mig tillbaka, sjunger Darin.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar