tisdag 24 november 2015

Larvigt...

Jag dricker alltid rött te på kvällarna. Minst en stor kopp, ca 3 dl. Det innebär att jag alltid måste gå upp på toaletten på natten, men det tar jag.
I natt gick jag upp vid 4-tiden. När jag sen kom tillbaka till sköna sängvärmen, la jag mig, som jag brukar, på magen, med ena armen under kudden.
Det var då jag kände något konstig i handen. Som en kall, mjuk men samtidigt hård liten kula. Efter att ha pillat på den i 10-15 sekunder, satte jag mig käpprakt upp i sängen, slet bort kudden och tände lampan. Maken grymtade; vad gör du? medan jag förskräckt fick se en ca 3 cm lång och 1/2 cm tjock larv krypa iväg mot sängkanten. VAD gjorde den i min säng och HUR hade den hamnat där. Jag som i det närmaste har fobi för kryp av allehanda slag, fick direkt en hög puls när jag äcklad tog en pappersnäsduk och avslutade larvens liv!
Sen var det stört omöjligt att somna om. Jag tyckte det kröp och kliad överallt på hela kroppen. Maken hade också fått sin sömn störd, så han gick upp och satte sig att läsa vid 5-snåret.
Så dagen har varit ganska seg.
 
Fick ändå broderi 3 av 4 klart. Stjälkstygn på tryckt botten.
 
Larvigt besviken blev jag också ikväll när vi skypade med Göteborgsdottern. Vi hade skickat både brev och paket, hon hade inte fått någotdera, eftersom jag skrivit fel adress.....
Det är bara att hålla tummarna för att posten hittar rätt så småningom.
Nu ska jag stupa i säng, men först ska jag kolla upp så att den är larv-tom!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar