söndag 29 november 2015

Första advent

Första advent och hög mysfaktor!!
Har pyntat hela huset, tänt massor av ljus både ute och inne, julmusiken på,  det doftar nybakat och strax korkar vi upp första glöggen! Väntar bara in gästerna som promenerar hit i blåst och duggregn....Just den detaljen var väl inte så stämningsfull precis, men desto skönare att kura inne!

Kom i julstämning redan igår kväll när vi var bjudna på julkonsert i Blå Hallen i Stockholms stadshus. Min kusin och hennes man hade fixat biljetter och bjudit med oss. Bara att få sitta i Blå Hallen var fantastiskt, vilken lokal! Och jag kunde inte låta bli att tänka på att snart ska det sitta kungligheter och prominenta gäster från hela världen där och äta!
Efter en timme av stämningsfull, blandad julmusik promenerade vi till Hantverkargatan och den lilla franska bistron Bergamott. Vilken liten pärla! Vi startade upp med champagne medan vi valde från menyn som var ritad med krita på en svart tavla, så det var i alla fall inga problem med att se och läsa! Jag valde saffransgratinerade havskräftor, hästfilé med grönpepparsås och pommes frites och som avslutning ostbricka. Goda viner till och prat och skratt, det var ett tag sedan vi sågs så vi hade mycket att uppdatera varandra om.
Vi skildes åt vid stationen där vi skulle resa åt olika håll. Nu har vi bestämt att vi nästa gång ska träffas för en skidhelg någon gång i början av nästa år, i deras hus i Åre.

Planen för dagen, efter glögg-myset, är att cykla upp till slottet, med barnbarnet och kika på de traditionsenliga fyrverkerierna. Sen blir det hem och laga middag till söner med familjer som kommer hit.

Jag älskar den här tiden på året!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar