fredag 20 november 2015

Ostädat

Det känns som om både jag och huset är ostädat!!
Vad gäller huset så stämmer det verkligen. Har inte varken dammat eller dammsugit på två veckor. Nu har jag skrivit en lång lista på göromål inför imorgon och redan ikväll hängde jag ut mattorna på vädring. I morgon blir det till att kavla upp ärmarna!
Vad gäller mig själv är det väl lite svårare. "Ostädad" känner jag mig för att jag inte prioriterar träning just nu, det blir sporadiskt som jag kommer iväg, och det känns inte ok!
Dessutom lämnar min garderob en hel del att önska just nu. Idag tog jag på mig en säkert tio år gammal polotröja, noppig och oformlig, under en närapå lika gammal västklänning som är urtvättad. På fötterna, ett par gamla stövlar som jag övertagit efter yngsta dottern.  För att "piffa upp" min outfit, tryckte jag dit en gammal brosch föreställande en elefantmamma och hennes barn. Den fick jag av min bästis då jag var 12 år gammal.....
Skulle verkligen behöva göra något åt min garderob! En rejäl rensning.
Det är bara det att jag har så svårt för att göra mig av med kläder som inte är slitna. Det är väl mammas ord som sitter i bakhuvudet; Huvudsaken att man är hel och ren. Man ska slita ut sina kläder innan man kasserar dom.
När döttrarna rensar ur sina garderober (vilket sker med jämna mellanrum), ja då är jag där och rotar och tar rätt på kläder som passar. När jag rensar ur min egen garderob, ja då vrider och vänder jag på plaggen. Även om det är något plagg jag inte använt på väldigt länge, så hänger jag tillbaka det och inbillar mig att jag nog kommer att börja använda det snart. Det sker så gott som aldrig!
Kanske borde man dessutom ändra lite stil, och inte gå i samma typ av kläder som man alltid gjort. Är det dags att skaffa en lite mogen klädstil, nu när man börjar närma sig de 60?? Men hur skulle i så fall den se ut??

Ja, nu är i alla fall klockan för sent slagen för att börja fundera på det. Tror jag sover på saken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar