tisdag 25 augusti 2015

Lugn och harmonisk


Augustikvällen var kolsvart men ljummen och omslöt mig som den mjukaste sammet, då jag kom ut från yogapasset ikväll. Tidigare på dagen, direkt efter jobbet, hade jag varit och fått massage, så jag kände mig oerhört lugn och harmonisk när jag cyklade hem och tog en dusch och drack te med maken.
Jag har, sedan skolstarten, stigit upp lite tidigare varje morgon och börjat dagen med en stunds meditation. Praktiserar det jag lärde mig på sommarkursen i Slovakien. Det känns som att jag "bättre grundar min dag".
Låter det flummigt? Det tycker maken, men det gör inget. Vi tycker bara olika. Jag behöver detta nu, och jag vill gärna behålla mitt milda sinnelag hela långa hösten, så jag gör helt enkelt, det jag mår bra av att göra!
 
 

Naturen är harmoni. Du är en del av naturen. Alltså har även du harmonin i dig. Helt naturligt.
 
Men intellektet, tankarna, kan ibland komma i vägen och skymma sikten. Du ser inte längre harmonin, för det är så många tankar i vägen, som skapar så mycket oro, som vill planera så mycket att du tillslut helt har tappat bort din naturliga inneboende harmoni.
 
Harmonin finns alltid, men den finns i nuet, i här och nu-et, medan tankarna mest handlar om gårdagen, som inte längre finns, eller morgondagen, som ännu inte är här. På så sätt håller tankarna dig borta från nuet,  och därmed från harmonin.
 
För att tanka harmoni, behöver du därför lugna tankarna, och hämta tillbaka ditt medvetande till nuet och till kroppen.
 
Försök hitta harmonin inom dig idag genom att vara så mycket som möjligt här, i din kropp, och nu i det här ögonblicket.
I nuet, när du känner vinden mot huden, hör fåglarna, barnens tjut, eller bara tystnad, hämtar du ny kraft, får perspektiv och hittar tillbaka till livsglädjen.
Tillbaka till harmonin i dig, den naturliga.
 
Det här hittade jag på nätet, och jag tycker det stämde så bra in på mina tankar ikväll. Sidan verkar intressant, kika in vetja!
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar