söndag 2 augusti 2015

Börjar redan "tänka höst".....

Makens sista semesterdag och vi avslutade med pompa och ståt! Korkade upp en fin Amarone, stekte oxfile och avnjöt till kokt färskpotatis, grönsallad och en ljuvlig kantarellsås. Lite ost och kex och som avslutning skivad banan, glass och chokladsås med en liten konjak.
Själv har jag en ledig vecka kvar, men jag känner ju att det börjar närma sig. Stötte på ett par elever och en jobbarkompis häromdagen och då känner man hur "snaran börjar dras åt"!!  Ännu inga mardrömmar, men jag gruvar mig för det första mötet med vår nya rektor! För min del kommer det  att innebära att jag ska begära ledigt för tre tillfällen under hösten.... Det känns sådär!

Jag har suttit ute på nätet och letat efter roliga höst-händelser, och faktiskt bokat biljetter till två olika och har två till som jag är sugen på att se/höra. Det känns alltid bra att ha inbokade aktiviteter att se fram emot.
Ser också fram emot att komma igång mer regelbundet med träningen, nu när jag inte passar barn-barn!
Idag har jag faktiskt passat barnbarn 4 1/2 timme. Det var på eget initiativ. När man är van att umgås varje dag, så känns det jättekonstigt att  inte ha fått träffas på snart 3 veckor. Idag cyklade jag över till lägenheten efter hans middagsslummer. Stod och pratade med mamman i hallen, när han sömndrucken snubblade ut i bara blöjorna. Jag var fundersam på om han skulle vara lite blyg, men han sken upp i ett stort leende, sprang emot mig och gav mig en stor och lång kram. Jag blev alldeles rörd. När han fått visa mig sitt nya rum, klätt sig och ätit lite, cyklade vi ut på en tur-och återvände 2 1/2 timme senare.  Det får lov att bli fler sådana turer under hösten. Men fr om imorgon ska han börja på dagis, håller tummarna för att det ska gå bra!

Så som ni märker börjar jag ha "tentaklerna ute" för höstaktiviteter. Sommarvädret bidrar säkert till att man "tänker höst"!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar