fredag 28 augusti 2015

En fredag som gick alldeles för snabbt!

När vardagen dragit igång och ekorrhjulet snurrar igen, så är fredagen extra värdefull. Det är startskottet för helgen. En stunds vila och andhämtning inför nästkommande arbetsvecka.
Mina fredagar detta läsår är ganska mastiga, med åtta lektioner på raken och korta raster emellan, så jag har svårt att hinna med att läsa mail, skriva i loggböcker eller göra de efterarbete som krävs. Visserligen kunde jag ju stanna kvar på skolan efter kl 15.30 när lektionstiden är slut. Men är det fredag, så vill jag fly fältet så fort som möjligt. Då gäller devisen; skjut upp allt till nästa vecka....

Idag hade jag extra bråttom, för jag skulle för första gången hämta mitt barnbarn på dagis. Jag var så spänd på hur han skulle reagera. Han lekte ute på gården då jag kom, åkte rutschkana och klättrade upp och ner på en stubbe. När jag ropade; Eric, tittade han först helt nollställd på mig, men sen sken han upp och började vifta med händerna. Han blev verkligen jätteglad och farmors hjärta svämmade över av kärlek.
Vi cyklade hem och skar upp vindruvor till Eric och kokade kaffe till farmor, och så satt vi bredvid varann, ute på trappen i solskenet och njöt.
När Eric råkade tappa en druva på marken och lilla vovven kom och åt upp den tyckte han det var skoj och gick och matade henne med fler. Jag uppmuntrade honom, tänkte att vindruvor bara var nyttigt. Nu ikväll fick jag veta att vindruvor är livsfarligt för hundar. De kan åsamka njursvikt och mag-kramper som kan leda till döden. Gissa om jag känner mig orolig och olycklig. Jag tittar på lilla Majsan hela tiden och försöker se symptom. Enligt källor på nätet, kan det dock dröja upp till fem dagar innan det märks.
Lyckligt ovetandes då, gick vi tillsammans och hämtade upp stora vovven, Massimo, på hunddagis. Han ska sova här i natt.
Barnbarnet cyklade jag hem med vid sex-tiden.
Lagade goda kycklingenchiladas som dottern, pojkvännen och jag delade. Maken är i Malmö över helgen och nu har ungdomarna gått ut för att roa sig, så det är bara jag och hundarna.
Har suttit och broderat och lyssnat på gamla Sommar i P1, och plötsligt är klockan halvtolv. Hundarna är inte rastade för natten och jag måste hänga en tvättmaskin.
Hur kunde den här fredagskvällen försvinna så snabbt??


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar