tisdag 18 augusti 2015

Bara döda fiskar följer strömmen



Man kan hitta mycket knasigt när man söker på You tube! Lyssna på denna t ex!

Hade en idé om att särskolans elever ska få skapa fiskar som startarbete i höst. Har kommit över runda spännramar, och jag tror att det kan bli en fin "mass-effekt" att skapa en vägg med dessa och ett gemensamt tema.
Fisken kan ha en mycket enkel form, som jag tror att de flesta kan rita. Därefter kan man fylla ut med både tygtryck, applikation och fritt broderi och få till fantasifulla skapelser.
Förutom den här tokiga låten, ska jag visa en liten snutt ur den tecknade filmen "Hitta Nemo" och sen blir det kritor och papper som gäller.
Får visa elevernas arbeten här, när det är färdigt.
Tänkte att jag skulle ha ett litet arbete att visa imorgon, så innan jag gick hem tryckte jag lite färg på en tygbit. Nu ikväll har jag suttit och sytt. Det var så roligt att det blev alldeles för mycket , men kanske det ändå ger eleverna en idé om hur det kan se ut, som färdigt arbete.

 
Det blev märklig färgåtergivning på fotot. I verkligheten är bakgrundstyget blåklintsblått med vita och ljusblå tryck. De applicerade fiskarna är gjorda i ett glittertyg med pastellfärger, de fiskar som är sydda direkt på tyget är i blå-vitt flamfärgat pärlgarn. Texten är i rosa pärlgarn.
 
Med texten menas att de som inte har tillräcklig viljestyrka och personlighet gör som alla andra utan att tänka, dom följer med strömmen och lever inte ut sitt liv på riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar