tisdag 1 oktober 2013

Att vända negativa tankar

Ibland känns det som om allt är trasigt, sprucket, avskavt, kantstött och fult....
Diskmaskinen som gick sönder, golvvärmen i badrummet som plötsligt inte fungerar, grönsakslådan i kylskåpet som sprack mitt itu idag, skärbrädan under diskbänken som blivit helt lös, en lådfront i köket som lossnade för femtielfte gången för att inte tala om kantstött porslin och glas, slitna lakan och handdukar. Bordet i vardagsrummet som har en stor brännfläck efter att ett ljus vält, väggen över handfatet på gästtoan börjar flagna, på garderobsdörrarna i hallen har kantlisten släppt och spånskivan tittar fram, kökstapeten som har fullt med hål efter tavlor och bonader och fettfläckar av matstänk. Yttertrappen in till huset som är helt avskavd och någon planka är murken i ena änden.
När man börjar tänka på sitt bohag upptäcker man hur många skavanker som helst. Vi har bott här i huset i drygt 18 år, så det är kanske inte så konstigt!
Det känns bara lite övermäktigt ibland när vardagarnas ekorrhjul snurrar och det inte finns varken tid eller ork att åtgärda.

Men när jag sansat mig lite vet jag att det bara finns en lösning på problemet!
Nämligen att göra en sak i taget, se till det du gjort och så vara nöjd med det!

Idag när jag kom hem  kl 18.00 lagade jag en god lax med gorgonzola. Jag bakade kex. Jag manglade lakan och handdukar. Jag lagade två par av sonens jeans. Jag betalade räkningar och överförde pengar. Och nu har äldsta dottern och jag druckit te och tittat på den danska serien Bron på svtplay!

Se där, nu känns det lite bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar