fredag 4 oktober 2013

Kanelbullens dag

Tyst i huset. Vovven ligger och sover och själv har jag just hängt en maskin tvätt och ska strax fixa lite fika när äldsta dottern kommer från jobbet. Den yngsta dottern är ute och roar sig och maken är på Värmdö på något slottsliknande hotell tillsammans med tandläkarföreningen.
Fredag!
Jag var kvar på jobbet till klockan sex, men det berodde inte på arbete, utan på att jag ville klippa till min klänning (den som jag köpte tyget till i Sundbyberg, häromdagen). Så skönt att kunna hålla till på bord, istället för att krypa omkring på vardagsrumsgolvet! Dessutom är det ett slinkigt och sladdrigt tyg som verkar leva sitt egna liv.

När jag gick över skolgården för att hämta min cykel och ta mig hem, upptäckte jag att ett fönster stod öppet på vid gavel på  övervåningen i en av skolbyggnaderna. Ingen cykel stod kvar i cykelstället, så jag antog att någon glömt stänga. Jag låste upp och gick in. Ropade; "hallå", fler gånger. Då jag inte fick något svar gick jag en trappa upp för att stänga till fönstret. När jag var i klassrummet där fönstret fanns, hörde jag plötsligt hur någon sprang nerför trappen och tog sig ut genom ytterdörren. Jag sprang också nerför trappen och fram till fönstret, men personen som sprungit var redan borta. Det kändes faktiskt lite läskigt!
Jag gick runt och ropade hallå och kollade i andra rum runtomkring och sedan ringde jag rektorn. Hon hade en teori om en elev som det möjligen kunde vara och skulle kontakta biträdande rektorn om att han skulle gå upp till skolan och kolla senare ikväll.
Under mina 14 år på skolan har jag upplevt två bränder, inbrott, skadegörelse, misshandel och annat, det gör att man är lite misstänksam. Men vi får hoppas det var falskt alarm den här gången!

Om jag ätit någon kanelbulle idag?
Jo tack, vår rektor hade bakat och bjöd på till fikat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar