tisdag 8 oktober 2013

Sjukgymnastik?! Borde det inte heta friskgymnastik!!

Idag var det så dags för första besöket hos sjukgymnasten. Det var en liten, nätt kvinna i 40-årsåldern som verkade veta vad hon sysslade med. Hon ställde många frågor och gjorde en ordentlig undersökning av min rygg i olika positioner. Med hjälp av sin egen armbåge bearbetade hon mina ihoptryckta diskar.
Jag kände mig nöjd med hennes svar på min fråga; -Har jag tränat för mycket och fått förslitningsskador pga det?  -Nej, dina förslitningar, eller åldersförändringar hade kommit ändå,
 det är tack vare din träning som du ändå är så pass bra! Det syns att du har muskler och är vältränad, vi ska bara, sakta men säkert, väcka liv i ditt rörelsemönster.
Det ingav ändå hopp och jag kunde njuta ännu mer av den otroligt vackra hösten då jag cyklade tillbaka till skolan för eftermiddagens sista lektionspass; elevens val textilslöjd för årskurs 9.

Från början av terminen bestod den gruppen av sex kreativa flickor. För två veckor sedan tillkom två särskoleelever. Förra veckan tillkom en flicka som går i "liten grupp" i årskurs sju och behöver få ut sin ordinarie slöjdtid. Idag tillkom två nyanlända flickor från Somalia. Dom kan inte ett ord svenska och har aldrig tidigare gått i skola.  En "spännande" blandning.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar