onsdag 23 oktober 2013

Core-träning

Som jag saknar  träningen!
Ikväll hade jag bokat in ett core-pass.  Sjukgymnasten säger att de musklerna är de viktigaste, så nu ville jag prova.
När jag kommer till Friskis&Svettis så njuter jag! Känner igen många ansikten, men framförallt så blir jag glad av att se människor som tränar, jag t om njuter av lukten i gympahallarna!
Där var jag också förut, varje dag fick jag min endorfinkick!
Core-träningen har ändrat sitt koncept, jag pratade med ledaren före passet. Enligt vetenskapliga rön så tränar man bålstabiliteten bäst genom att utmana sig i rörelse, och inte som man trodde tidigare, genom att försöka hitta dom inre musklerna i lugnare tempo. Hon rådde mig att göra alla övningar, men inte i samma tempo som hon, och inte i ytterlägen.
Det var tufft, men oj vad jag knep med mina magmuskler och verkligen utforskade varje rörelse innan jag gick in i den. Och så skönt det kändes, så nöjd jag var med mig själv. Jag kände hur min hållning, efter träningen, tillhörde en tränande människa!
Jag känner att jag vill köra igång lite försiktigt med några pass i veckan. Core absolut, spinning ja, yoga och så lite gym.
Får väl konferera lite med min sjukgymnast, ska dit i morgon bitti.
Jag stickade mig ett litet "gömme" ikväll. Kan ha det som smycke, och alltid kan jag lura någon elev att lära sig dubbelstickning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar