onsdag 2 oktober 2013

Se Sundbyberg och sedan dö....


Jag beklagade mig så mycket igår över mitt hus, så idag måste jag kontra med något positivt!
Nämligen utsikten från vårt sovrumsfönster, taget klockan 06.30 i morse. Fortfarande tillräckligt skumt för att gatlyktorna inte är släckta, frostkallt på gräset och så dessa vackra höstfärger. Vi bor i stan, men när man ser detta, kan man tro vi bor på landet. Det var faktiskt denna utsikt jag föll för allra mest, en gång i tiden när jag var på visning.
Annars idag blev jag sådär impulsiv, (som jag lovat mig att träna på att vara). Eftermiddagens sista lektioner var inställda, så efter lunch gick jag till vår enhetsledare och sa; -Jag tar ut komptid idag, så jag kommer inte på mötet! 
Och så cyklade jag ner till resecentrum och tog 14.11-tåget till Stockholm.
Därifrån tog jag pendeltåget ut till Sundbyberg för att äntligen besöka tygaffären som så många, genom alla år, pratat om. Idag var det min tur att göra ett besök där. Den var ganska stor och med välfyllda hyllor. Jag botaniserade runt, klämde och kände på olika kvalitéer, spånade kring modeller på kläder. Det blev ett klännings- och fodertyg inhandlat. Sedan fick jag i all hast ta pendeln tillbaks till t-centralen där jag skulle möta upp min syster. Vi tog buss till Odenplan, letade oss till en liten kvarterskrog vid namn Café Tranan och beställde in varsin Bouillabaisse och en flaska vitt vin.
Sedan hade vi nära till Intiman där vi såg;
Jag har länge velat se den och nu till nypremiären och allt blev det av! Den var se-och hörvärd och väldigt självutlämnande. Efter detta kommer jag att lyssna lite mer på hans musik, med "nya öron"!
 Regissören Sissela Kyle blev uppkallad på scen efter föreställningen och sedan blev  vi alla överraskade när Gösta Ekman snubblade upp på scenen-som värsta Papphammar-i sällskap med någon professor och sin pappas sista fru för att dela ut Hasse Ekman-priset till Sissela Kyle.
Hon blev väldigt överraskad och överväldigad, förmodligen för äran, men en check på 50 000 kronor är väl inte heller fy skam!!
Trevligt att göra en vanlig vardag till en festdag!
En kopp te och sova återstår-det har redan blivit torsdag....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar