söndag 15 september 2013

Sveriges närmaste stad...

...någon som minns det uttrycket?!
Det gäller Enköping, pepparotsstaden. Uttrycket myntades 1965 av reklamchefen för Bahco Verktyg. Ingen annan stad i landet hade så många städer inom så litet avstånd, 38 städer i en 12 mils radie. Idag bor 1/3 av Sveriges befolkning på det området!!
Det var en stad vi åkte igenom ganska ofta när jag var barn och vi skulle åka till Södermanland. Jag kommer ihåg fabrikerna vi passerade; Bahco verktyg och en klädesfabrik, ett stort flervåningshus precis i korsningen där vägen svängde höger mot Salahållet och vänster mot Strängnäs. Det var rödljus där och medan vi väntade på grönt satt jag med näsan tryckt mot bilfönstret och tittade upp mot alla fönstren i klädfabriken. Nu minns jag inte om det var Algots eller?!?
Det är en annan tid nu, inga fabriker kvar alls.
Men jag var i Enköping idag eftersom jag fått tid för magnetröntgen på lasarettet där. Dom hjälper till att avlasta Akademiska sjukhuset i Uppsala.
Undrar förresten varför det heter lasarett i Enköping och sjukhus i Uppsala??
Nu väntar jag med spänning på svaret från röntgen!

På förmiddagen var jag, yngsta dottern och lilla vovven på "Hundens dag" i Storvreta. Det var intressant och lärorikt, flera bra tips i valpträning. Jag hoppas dottern anmäler sig till en kurs så småningom.

Maken kom hem från Sälen i eftermiddags. Han hade fått med sig riktigt sköna naturupplevelser under långa fjällvandringsturer, blandat med kurs från dentalföretaget Örestad.

Jag drog med mig hela familjen på kyrkoval innan maten. Nu har vi gjort vad vi kan för att hålla Sverigedemokraterna borta!

..och på det väntar en ny arbetsvecka!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar