måndag 23 september 2013

Blomvård

Det börjar bli dags att ta in krukväxterna som varit ute i trädgården under sommaren, nätterna är rätt så kyliga  Problemet är min novemberkaktus som är enorm. Den breder ut sig åt alla håll och jag har helt enkelt inte plats för den någonstans längre.
Innan jag for till Västerljung i fredags tog jag och vred av en massa skott och la på tork. Idag när jag kom hem från jobbet, planterade jag dom i speciell såjord som jag duschade lätt innan jag stack ned skotten, två och två i varje kruka. Den stora moderplantan beskar jag ordentligt, bytte jord och satte ned i en mindre kruka, så nu ryms den på fönsterbrädan. Sen återstår det att se om den klarar sig och om skotten rotar sig. Jag vet att det är fel period, man ska beskära och ta skott direkt efter blomningen egentligen.
Den har en liten historia den här växten. Vår son Gustav fick den av sin lekskolefröken när han slutade på lekis för 25 år sedan. Då var den så liten, och sedan har den vuxit och troget blommat flera gånger om året. Det vore alltså riktigt tråkigt om den inte klarar min omilda behandling.

Pelargonerna som stått ute får övervintra i min skolsal på jobbet, där finns ett fönster utan element under.

Maken har ägnat kvällen åt att försöka laga vår diskmaskin som lade av igår, mitt under pågående diskning efter middagen. På felsökningsschemat stod; "tillkalla service"- sådant brukar trigga maken att göra själv! I de flesta fall brukar han faktiskt lyckas, och jag tror att så blev fallet även ikväll. Han kan så mycket han!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar