söndag 15 september 2013

Min kulturnatt


Det var så mysigt efter frukost.  Jag satt kvar  på kökssoffan och stickade färdigt Maylis tröja. Döttrarna sällskapade, den yngsta sökte höstjackor på nätet och den äldsta bakade bröd och lagade soppa till en tjejlunch.

Så var det 25-årsjubileum för Kulturnatten i Uppsala.
Jag gjorde upp ett eget program med aktiviteter jag ville besöka och fick sällskap ner på stan av yngsta dottern. 
Första besöket skulle vara "Teceremoni" på Orangeriet i Linnéträdgården. Men för tredje året i rad var jag för sent ute och biljetterna var slutsålda! Istället besökte vi en keramiker och konsthantverkskollektivet Öster om ån och därefter gick vi och letade skor till dottern. Gågatan var fylld av aktiviteter så vi fick se alla möjliga sorters kampsporter, höra musik och se Linedance mellan butiksbesöken. Så skulle dottern cykla hem och rasta/hämta hund och våra vägar skildes åt  vid domkyrkan, där skulle jag in på vernissage för "psalmbroderi". Visst var det trevliga små broderier, och skönt att vara i kyrkorummet, men så imponerad blev jag inte.

Underbart sensommarväder och jag cyklade till "Plock" och beställde ett glas vin och bara njöt av att sitta och titta på folk och av att få vila ryggen!
Stannade till och tittade på UBSS som dansade så att det började spritta i mina egna ben men jag fortsatte till Hjalmar Brantingsgatan 8 för en "scrapbooking-workshop".
Har alltid varit lite skeptisk till det som blev en sådan fluga för några år sedan. Men det var jätte-, jätteroligt. Jag gjorde ett tack-kort och blev så nöjd att jag köpte på mig en massa material! Här ska göras fina kort framöver!!

Härifrån cyklade jag upp till slottet och mötte upp yngsta dottern för att titta på Bollywood-dans. Det är så häftigt; musiken, rytmen, dansrörelserna och dräkterna. Man kan inte stå still när man tittar på! Det var bara så otroligt mycket folk, så inte helt lätt att se ordentligt.

Vi skulle gå och äta middag och eftersom vovven var med fick vi välja en uterestaurang som hade gasolvärmare, för när solen gått ner blev det lite kyligare. Så otroligt mycket folk överallt och vi hade inte bokat bord, men vi lyckades få ett på Villa Romana vid gamla torget och gjorde en beställning ganska fort och fick in vin och cola. Dock fick vi vänta väldigt länge på maten. När det gått trekvart började folk som kommit in senare än oss få sin mat och jag kallade till mig personal och sa till, dom lovade att vår mat var på gång, men när vi efter ytterligare tjugo minuter inte ens fått en blick från någon personal, då reste vi oss upp och gick. Vid det här laget ganska frusna och väldigt hungriga!
Så varken eldshowen, Pipes of Scotland eller midnattsmässan som jag planerat in blev av. Nu var det hem som gällde!!
Det fanns soppa kvar från lunchen som vi värmde och åt som en sen middag klockan 22 till tonerna av Flogstavrålet.
Och jag måste säga att jag känner mig väldigt nöjd med årets kulturnatt trots allt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar