lördag 13 april 2013

Stockholmsutflykt

Mer påfyllning med inspiration av glada, varma, generösa människor har jag fått ikväll! Min syster och jag var bjudna till våra kusiner Anna och Karin ikväll.
Jag tog tåget till Stockholm efter jobbet, min syster hade åkt i förväg så vi möttes upp på centralen och tog tunnelbanan till Rådmansgatan varifrån vi promenerade en bit upp på Sveavägen. I ett gammalt hus i vindsvåningen bor min kusin Anna sedan några år tillbaka. Hennes syster Karin bor på söder men var med oss ikväll.
Det bjöds på champagne med löjrom och anklever med sauternégele på smörstekta brödsnittar, därefter hälleflundrafilé med fänkål, morötter, salladslök och skirat smör och som avslutning en underbar liten tryffel med hallon på. Oooo vilken måltid och vilken trevlig kväll vi fick. Det var längesedan vi sågs så vi hade en hel del att avhandla, timmarna flög iväg och vi var tvungna att springa till tunnelbanan för att hinna med sista tåget mot Uppsala.
Nu lutar det åt en stor kusinträff framåt hösten! Det ser jag fram emot, vi har många härliga släktingar!
Apropå det så ska vi fara till Södermanland och släktingar imorgon. Dottern och jag hade bestämt att åka till moster Inga, nu får vi kanske med syster också, hon pratade om att följa med, på tåget hem till Uppsala ikväll.
Imorgon förmiddag bär det av. Jag återkommer med rapport på söndagkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar