torsdag 25 april 2013

Det är dom små, små detaljerna som gör ´et

När jag gick ut i morgonrock och tofflor för att hämta tidningen i morse, var det alldeles underbart! Solen sken, fåglarna kvittrade, krokusen blommade i gräsmattan, det doftade mylla och det var säkert 8-9 grader varmt. Vilken energiinjektion!
Det var fler som hade den känslan, för när jag kom till skolan stod en elev utanför särskolans ingång. Han är gravt hörselskadad, och det var det som gjorde det hela än mer underbart. Ansiktet sken i kapp med solen och hans händer vevade upp och ner när han på sitt speciella sätt att tala ropade till mig ; -"Åååå va hääääligt, fåglana låte" Han utstrålade sådan livsglädje just då att jag blev alldeles rörd!

Det är dom där små upplevelserna i vardagen som skänker livet tillfredsställelse!

Andra trevligheter ikväll var syjunta-träffen. I två år har vi träffats regelbundet nu. Vi pratar om allt, lättsamt med mycket skratt, allvarligare saker som skänker eftertänksamhet. Ikväll blev det en hel del prat om utbrändhet och stress, om skolstrejken i Danmark, om kulturkrockar, skvaller från skolan och hur man bakar glutenfria kex! Jag hann också sticka på min väska i linmattvarp! Nästa gång vi ses är det "säsongsavslutning" och då ska vi ut på krogen utan handarbete!!





Det är dom små, små detaljerna som gör det,
var litet kugghjul är viktigt i maskinerit.
Det är ens eget fel ifall man själv förstör det,
så var aktsam om varenda liten bit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar