måndag 15 april 2013

Äta bör man annars dör man.....

Ibland blir man så vilsen när det gäller kostråd! T om den gamla beprövade tallriksmodellen vill man ändra på nu-den som jag växt upp med! 6-8 brödskivor, det är ju helt ute.
Nu är det GI eller LCHF eller Iso-dieten. Men för varje ny hälsosam diet/kostråd så finns det "experter" som hävdar att det inte alls är bra eller nyttigt, kanske t om direkt skadligt. Det är verkligen en djungel, och hur ska man hitta rätt?
Läste idag ett utdrag ur en bok som skriver om "Det vita giftet"; dvs allt raffinerat vetemjöl, vitt socker och pastöriserad mjölk-allt det påstås vara direkt skadligt för människan. Och när dom skriver saker som att; "mjöl och vatten blir klister, det säjer sig självt att det inte är bra att äta", då blir jag verkligen fundersam, det låter ju faktiskt logiskt.
Ändå ställde jag mig och bakade muffins när jag lagade middag ikväll. Blev så sugen på något gott till kvällsfikat. Muffins med vetemjöl, men också hackade nötter, kokos, russin och mörk choklad-och det låter väl ändå lite nyttigt?!
Jag är nog en "periodare" som snappar upp olika råd på olika ställen och testar olika matvaror och produkter en tid för att sen testa något annat som jag tycker låter bra.
Om ett par veckor ska jag ändå köra igång en detox och då undviker jag mejeriprodukter, vitt mjöl, socker, alkohol och kaffe. Jag vet att jag brukar få väldigt bra mage under mina detoxperioder, så egentligen skulle man väl vara återhållsam ständigt.....
Det skulle dock vara bra tråkigt! Anledningen att jag inte börjar detoxa nu t ex, är att festligheter väntar och dom vill jag inte undvara!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar