torsdag 1 oktober 2020

Vänta och se!


Ett tag förbannade jag den dag jag planterade frön av Japansk lykta i trädgården. Den visade sig nämligen ha en enorm livskraft och den kom upp precis överallt! Även inne hos grannen. Men med idogt arbete och flit så är jag där och drar upp varenda liten reva som dyker upp i rabatten och nu har jag ett ställe, längst bort i ett hörn av trädgården där den får växa och sprida ut sig, och där pryder den sin plats med den äran!  Idag plockade jag in ett fång, för att få in en liten färgklick.

Idag var också första gången jag var ute och cyklade på nästan en vecka. Jag skulle på provtagning för covid-19. Jag hade bokat tid, kl 11, men när jag kom dit fem minuter i, så var det minst 10 personer före mig i kö, på mitt provtagningsställe. En visir- och munskyddssäkrad sköterska gick runt och tog personuppgifter och sen var det bara att vänta. Det tog en dryg halvtimme innan det var min tur. Två sjukskötare tog emot och förklarade hur det skulle gå till. En topsning i näsa och en i svalg. Inte särskilt behagligt, men snabbt överstökat. 

Innan jag gick på sjukskrivning, hade jag skrivit en ny placeringslista för min klass. Hann aldrig visa den. Nu har tre elever i klassen skrivit till mig i Teams-chatten för att få veta vem dom har blivit placerad bredvid. Jag svarade dom; Vänta och se, vänta och se.

Samma lika gäller nu för mig, angående svaret på testet. Har jag corona eller inte?
Vänta och se, vänta och se.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar