tisdag 27 oktober 2020

Hemifrån-arbete


 Idag fick jag sålla mig till de "hemifrånarbetandes" skara. Lite intressant i studiesyfte, men inget som jag skulle vilja göra för en längre tid!

Gick upp och började rigga datorn kl 8.30. Vi skulle ha 14 klassgenomgångar på s k mitt-terminsbedömning. Jag och mina kollegor är väl mer el mindre nybörjare på Teamskonferenser och datorerna fungerade inte till hundra procent. Några hade inga ljudmickar alls, andra lät som om dom pratade i tomburkar eller stördes av knasterljud. Några hade jättebra mickar, min kollegas gäspar och snörvlingar hördes tydligt. Och när min kaffemaskin satte igång och jag inte hade stängt av micken så hade det tydligen låtit som om någon höll på att riva ner väggarna.....

Annars höll vi på till klockan 16.15 med avbrott för förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Jag passade på att göra mina ryggövningar på förmiddagen, ta en rask promenad runt Kvarnbolund på lunchen och leta fram en gammal chokladkaka och brygga en dubbel espresso på eftermiddagen. 

Fördelarna var att kunna sitta i myskläder och samtidigt som jag konfererade ha min stickning igång, dessutom tror jag vi var en smula mer effektiva än mot när vi träffas i skolan.

Men imorgon är det jag som jobbar från skolan, för praktiskt sals-arbete kan inte göras hemifrån. Och eftersom de flesta har komp att ta ut, så lär jag få jobba i min ensamhet. Det var ju också syftet idag, med tanke på de hårdare restriktionerna i Uppsala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar