onsdag 14 oktober 2020

Äntligen AW

 Slöjdlärarna har haft en trevlig tradition med AW en gång i månaden på 7 Flaskor. Sen kom corona och allt blev upp och ner. Vi försökte en gång i våras, men då var vårt ställe stängt och det blev inte alls som vi tänkt. Sen anmälde vi oss till en sittning i augusti, men då gick bartendern och blev sjuk och så gick tiden.

Ikväll kom vi oss äntligen för, och då provade vi ett relativt nyöppnat ställe; Brasserie Paulette på Svartbäcksgatan. För oss gamla Uppsalabor så var det här Katalin startade en gång i tiden.

Baren var dock inte i klass med 7 Flaskor. Vi tog varsin drink vid bordet och så bestämde vi oss för att äta. Jag beställde en Hjortfilé med potatis- och gruyere-pure, rårörda lingon och kantareller, till det bad jag om ett riktigt gott vin. Och ja, det fick ja. En Barolo från 2016. Det var fylligt och lagom strävt med smak av körsbär och ekfat. Hjortfilén smälte i munnen. Stämningen runt bordet var god. Jag beställde in ännu ett glas vin tillsammans med ostbricka. 

Sen skulle jag betala. Det blev dyrt. Vinet kostade nästan 200 kr glaset. Men så var det gott också......

Och jag tänkte att vad gör väl det. Vi har ju hoppat över säkert 5 gånger, så det fick väl kosta lite extra den här gången då. 

Men nu har vi bokat ett nytt datum om precis en månad. Traditioner är till för att hållas på, eller hur?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar