måndag 26 oktober 2020

Ord som känns ända in i hjärtat

 En del har verkligen förmågan att sätta rätt ord på livet. Rätt ord för att beskriva speciella känslor och sinnesstämningar. Ord som känns ända in i hjärtat.

Därför blir det några rader från Sofia Sievertsdotter igen. Och en del av hennes Oktoberbrev:

Att åldras är att blomma. Det är att bära alla epoker inom sig och att stå rakryggad i nuet utan styrning utifrån andras tyckande och tänkande.

Alla högtider är tillfällen att sätta nya guldkanter på årsringarna, men också en möjlighet att skänka tankar till dem som inte får räkna nya linjer runt ögonen. Vi kan påminnas om att vi inte har all tid i världen och att livet pågår  nu.

Kommande allhelgonahelg, låt oss ta vara på tiden vi har och minnas dem som inte längre finns hos oss i livet. Låt oss omfamna den ålder vi befinner oss i och ta vara på de dagar som vecklas ut framför oss. Hjälp oss ta vara på livet.

Och jag har tagit hand om mina linjer runt ögonen idag. Var och färgade bryn och fransar och fick en superskön ögonmassage. Så mjuk och försiktig men ack så ljuvlig!

Och så har jag varit och handlat gravljus, så nu är vi redo att minnas de som bara finns kvar i våra hjärtan och tankar. 

Och jag har köpt både lammstek och rödvin så vi ska sätta guldkant på den kommande högtiden.

Och jag vet att livet pågår här och nu, och jag är tacksam att få vara med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar