tisdag 20 oktober 2020

Tråkigt!

 Det här är sista veckan före höstlovet. Årskurs nio-eleverna skulle egentligen varit ute på prao, men det satte Corona-pandemin käppar i hjulet för. Nu håller elevrådsstyrelsen på att planera Halloween-aktiviteter till på fredag. Det ska ordnas en spöktunnel, pyntas och bjudas på godis. Där har vi vuxna suttit och försökt corona-säkra aktiviteterna, ett inte helt enkelt uppdrag. Lucia-firande och julavslutning är också sådant som kommit på tal. Ska det ställas in eller kan vi säkra dessa aktiviteter på något sätt?

För just idag har man ju gått ut med speciella restriktioner för Uppsala-regionen. Åk inte kommunalt, jobba hemifrån om du kan, ingen fysisk kontakt med andra än hushållets medlemmar, inga fester, möten eller aktiviteter med andra människor. Inga onödiga resor utanför regionen.

Jag som hade tänkt bjuda med mina barnbarn till Stockholm och Junibacken i helgen, men det är bara att glömma. Min kultur-resa med några vänner till Stockholm nästa torsdag måste väl också ställas in. Och att åka och överraska min storebror i Västerås som fyller till helgen är inte till att tänka på.

Det är tråkigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar