fredag 30 oktober 2020

Som en igelkott


 Äntligen har jag kommit mig för att försöka få bukt med mina handskakningar. Dom har blivit värre och det påverkar mig även på jobbet. Ibland har jag svårt att visa t ex ett stygn och annat finmotoriskt. När jag ska måla mascara på fransarna får jag ta stöd på ett särskilt sätt med armen, men råkar ändå ut för att jag rycker till och så har jag plötsligt mascara i hela pannan. Att hälla upp kaffe, vin eller annat flytande med höger hand kan jag glömma och jag håller helst ett glas i vänster hand, för att inte spilla. Pappa var väldigt skakig och mina äldre bröder är det också och medicinerar för det. Jag vill inte äta någon medicin utan tänker prova en annan väg.

Idag hade jag  tid hos Dokor Pan som jobbar med kinesisk medicin och akupunktur. 

Han gav mig papper och penna så att jag skulle skriva namn, adress och födelsedatum och jag sa att det kanske blir svårt att se vad jag skriver för jag söker för min skakiga hand.

Då bad han mig räcka ut tungan! Så där satt jag och lipade åt doktorn i kanske 20 sekunder.

-Aaa. du har tjockt blod, det flyter för långsamt. Du har kalla händer också? Och fötter?

Jo, ja får ofta vita fingrar och domnar.

-Jag ser på ditt öra, det där vecket. Du har problem med kranskärlen, hjärtat. Dina njurar också mår inte bra. Du är trött också.

Men nu känner jag mig ju sjukare än när jag kom, protesterade jag.

-Ingen fara, vi ska se till att du blir bra.

(Till saken hör att doktorn inte kunde säga bokstaven R, så tänk alla R som L och hans ansikte var öppet och det såg ut som att han ständigt log och var glad.)

Det var en snabb diagnostisering och sen fick jag klä av mig och lägga mig i ett bås. Han hade säkert 10 bås med bara en tunn vägg och draperi istället för dörr. Sen stoppade han drygt 20 nålar på fötter, vader, mage, panna. händer och handleder. Såg ut lite som en igelkott!! Innan han gick ut för att ta nästa patient strök han mig faderligt över kinden och sa förtroendeingivande; -Vi ska se till att du blir bra!

Efter ett tag kom han in och vred på nålarna och efter ytterligare en stund plockade han bort dom och jag fick vända mig på mage och han satte nålar från nacken och ner till svanskotan längs ryggraden. Han var inte nådig med sina ord;  -Aaa, ser att du är stel. Det går inte om du ska leka med barnbarnen. Ser att du har sned rygg. Ser att du har åderbråck.

En dryg timme tog hela behandlingen och jag var alldeles yr i huvudet när jag skulle resa mig.

-Aaa, beror på ditt tjocka blod, dålig genomströmning.

På måndag ska jag dit för en ny behandling. Det ska bli spännande att se vad som händer i kroppen.

Ska laga en oxfilé och gorgonzolapasta nu och se om jag kan hälla upp rödvin med höger hand. Men så fort kanske det inte går. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar