onsdag 28 oktober 2020

Nu tar jag höstlovsledigt!


Tänk så mycket man hinner med när man jobbar helt ensam! Jag var så effektiv och fick massor gjort på jobbet idag. Bytte bara några ord i morse med vaktmästaren som höll på att måla om i korridoren. Tog med matlåda och kaffetermos i klassrummet för att inte få något avbrott, och efter 7 timmar hade jag hunnit med allt jag föresatt mig! Kände mig supernöjd med dagen!

Jag har t ex skrivit och kopierat upp en klassuppsättning stödfrågor till loggboksskrivandet och bifogat exempel med betygsnivåer. För det är en viktig del i bedömningen att eleverna ska dokumentera sitt praktiska arbete. Sen kan man diskutera nödvändigheten och nyttan i detta, men det är en del av läroplanens betygskriterier så bara att göra det bästa av det. 

Jag har förberett och sorterat upp vikariematerial till sex fristående lektioner årskursvis, för att vara säker på att en ev. vikarie inte ska "ställa till det" för mina elever. Detta är arbeten som även en icke textillärare fixar. 

Jag har bytt ut inspirationsmaterial på anslagstavlan och "skyltat nytt" där alla beskrivningar till detta finns i ett särskilt tidskriftsställ.

Jag har bedömt några elevarbeten och svarat på mejl och jag har städat en låda och sorterat om för att hitta saker bättre.

Och nu har jag alltså höstlovsledigt i två dagar och så helg på det. Det känns inte så dumt, även om de aktiviteter jag planerat ställts in pga coronarestriktionerna. Men jag har inga problem med att hitta på nya aktiviteter som den hemmagris jag är. Bara känslan av att vakna upp till en ledig dag i morgon bitti är njutbar!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar