torsdag 21 juni 2018

Och staden är öde...


Jag tränar på att bli en "äta lunch-människa", därav mat-bilderna.  Egentligen är jag en sådan som gärna bara tar en kopp kaffe och bulle till lunch, men efter senaste detoxen så har jag lovat mig själv ett försök, för innerst inne förstår jag såklart, att jag mår bättre av att äta lunch. Idag blev det våffelmackor med skinka, ost, tomat, basilika och svartpeppar och så sallad med vattenmelon och  balsamico. Körsbär till dessert.
Idag är också internationella yogadagen Inte för att jag behöver någon anledning till yoga, Blev kär i yoga för 10 år sedan, på min första träningsresa till Portugal. I morse yogade jag t ex på egen hand, efter stavgångspromenaden, i sovrummet,  via en app. Men i alla fall så cyklade jag till Fyrishov för ett pass "Yoga energy",  i kväll vid halvsex.
Gatorna var i det närmaste tomma. Inga bilar och knappt några människor. Folk förbereder sig för att fira midsommar, och då flyr man staden. Midsommar, men jag var iklädd mössa, tjock fleecetröja, regnjacka och vantar, idag har vinden blåst kylig och regnet duggat så gott som hela dagen.  Yogaasset var skönt och jag blev verkligen "energipåfylld".
Efter middagen blev midsommarhelgen planerad, för maken och mig. Tanken var från början,  att vi skulle ut och paddla med goda vänner, men väderleksrapporten utlovar hårda vindar, regn och låga temperaturer vid Upplandskusten, och dessutom blev en av våra vänner sjuk. Nu har vi istället tänkt oss en liten tripp till Värmland, bara maken och jag. Cyklarna på taket och rum på Vandrarhemmet i Deje är bokat.

Maken sover redan, själv sitter jag och dricker te med dottern framför en absolut vidrig film;
 I am legend , handlar om en annan öde stad, New York. En skräckfilm med en ensam man och hans hund som är de enda överlevande efter ett virus som angripit människor och förvandlat dom till aggresiva zombieliknande monster. En film som ger mig hjärtklappning och illamående. Varför gör man ens sådana här filmer?

Vi stänger av och går i säng istället.
Glad midsommar alla!
Återkommer med rapport från vår Värmlandstripp på söndagkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar