onsdag 13 juni 2018

Från trist analys till härligt sommarkvälls-mys!

Dagen började med att vi skulle analysera en medarbetarenkät, som visat på dåliga resultat för hur arbetsuppgifterna ryms inom arbetstiden. (Förvånande??) Vi skulle först sitta enskilt, därefter tre och tre och välja ut tre olika förslag på hur man kan påverka detta, dessa tre förslag skulle skrivas på tre post it-lappar som skulle fram på white-boarden. Vår rektor sorterade därefter dessa lappar under olika rubriker, och efter kaffet skulle vi resonera om saker att åtgärda. Det vi kom fram till, var att de flesta tyckte att antalet undervisningstimmar och storleken på elevgrupper påverkar mest hur pass man hinner med det man ska. (Förvånande??) Eftersom man nästa läsår satsat på att försöka göra mindre undervisningsgrupper, så kan man inte minska antalet undervisningstimmar. Jag som alltid har 16 elever i grupperna får istället fler undervisningstimmar....
Jag blir mer stressad av att sitta på dylika möten, när jag vet hur mycket arbete som återstår i min egen sal och mitt arbetsrum.

Betydligt mer givande var kvällens utsvävningar!!
Hudvårdssalongen jag går på, sedan många år tillbaka, bjöd in till 10-årsjubileum och tillika sommarfest. Jag hade stämt träff med en vän och vi möttes på salong Cura. Drack bubbel, åt supergoda snittar, lyssnade på musik och pratade hudvård.


Därefter blev jag bjuden på ett glas champagne till utsikt över hela stan på takterassen Miss Voon .

                                             
Vidare gick vi till "Sju Flaskor", en pytteliten cocktail-bar inklämd mellan "Mat och Dryck" och "Stationen". Så mysigt och med suverän, personlig service. Vi började med varsin Tom Collins och avhandlade ett och annat. Med Gin från Stockholms Bränneri och hemgjord syrensaft, smakade den ljuvligt!


Och när vi fortsatte med en väldigt speciell variant på Gin och Tonic, hade jag fått min kära vän att boka samma resa som jag gjort till hösten. 

Så en dag som startade till synes meningslöst slutade med guldkant!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar