tisdag 26 juni 2018

En dag i Stockholm

Jag fann den tillslut! Sommarklänningen jag sökt efter med ljus och lykta!

I torsdags, när dottern och jag var på stan. Trodde dock att det var kört, för det fanns bara ett exemplar kvar i en för stor storlek. Men dottern googlade och fann samma märke på NK i Stockholm och jag ringde och dom hade en kvar i rätt storlek som dom lade undan till idag.
Så i morse tog vi tåget till huvudstaden och hängde nästan på låset till NK. Den satt som vore den sydd till mig, och nu är den bara min!

Vi fick en sådan mysig dag tillsammans, dottern och jag. Nästan som förr i tiden, när vi så gott som på varje skollov, tog en heldag i Stockholm, då tillsammans med båda döttrarna.

Solen sken, luften var precis lagom sommarvarm och stan kryllade av turister. 
Efter shoppingen flanerade vi via Kungsträdgården, över slottsbacken och genom Gamla Stan mot Djurgårdsfärjan.

Vi tog oss förbi Gröna Lund och Skansen till Skånska Gruvan och Systrarna Hedins matställe, där dottern bjöd på lunch. En ljuvlig Gazpacho med getost.
Fortsatte flanerandet längs med Strandvägen, där dottern drömde om en lägenhet i de vackra husen.
Blev en kaffe inne på Sturekattens mysiga gård, innan vi hade bokat oss på fotvård och pedikyr på en salong inne på Sturegallerian.




 Jag mindes när jag var med min mamma i London 1980. Mamma konstaterade; oj vad alla tittar på dig överallt. Då var jag 22 år. Idag var det min dotter som alla tittade på, hon är 23 år. Och visst är hon bedårande vacker, men mest av allt är hon otoligt godhjärtad och kärleksfull, och det bästa sällskap man kan ha. Jag tror dock att vi båda saknade sällskapet av den äldre dottern/systern-men vi ska förhoppningsvis få tillfälle till fler liknande dagar längre fram, alla tre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar