torsdag 28 juni 2018

Konfetti från skyn!


Var nyss på väg ut i trädgården för att vattna, men plötsligt slog regnet mot taket, och hela trädgården blev självbevattnad. Kanske kommer det inte tillräckligt, men nu ikväll får det räcka!

Dagarna går verkligen så snabbt. Sonen ringde ikväll och frågade; -Vad gör du egentligen om dagarna nu när du är ledig?
Precis som vore det ett problem!

Jag kan tala om att i morse låg jag kvar i sängen-istället för att stavgå-och läste. Hade ett par kapitel kvar i min bok, men nu är det utläst och jag kan börja på en ny, till tandborstningen ikväll.

Dagens "något pinsamma", var väl när jag packat kundvagnen på systembolaget, full med vin och öl och kom fram till kassan. Expediten slog in varor för 2500 kronor, vilket visade sig, att det inte fanns den summan på kortet. Kön bakom mig växte, hade bara det kortet och jag hade glömt min mobiltelefon hemma, så jag kunde inte föra över pengar. Det var bara att be om ursäkt och åka hem tomhänt! 

Väl hemma  ringde jag systembolaget och bad dom hålla varorna till imorgon förmiddag. Det kunde dom inte. så jag får vackert plocka om mina varor  imorgon, och personalen fick extrajobb med att ställa tillbaka flaskorna i respektive hylla idag.

Festförberedelserna har fortsatt idag. Förutom en del inköp har jag bakat ännu en tryffeltårta, glutenfria kex och torkat krustader. Jag har gjort iordning påsar med överraskningar till barnen och så har vi mätt tomten för ett eventuellt partytält.

Och jag har ätit lunch! Rester från gårdagens potatissallad med chorizo och sparris, och jag har lyssnat på dagens sommarprogram med Mark Levengood, vilket var mer än bra. Jag fullkomligt älskar hans röst, hans underfundigheter som lockar till gapskratt och hans berättelser som rör till tårar.

Och regnet ikväll känns verkligen som konfetti från skyn. Så välbehövligt och efterlängtat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar